Verdwaald!

Wist je dat heel veel Duitse middelbare scholieren Nederlands op school leren? Vooral als ze in de grensprovincies wonen! Ik schreef deze ‘Geschichte’ voor leerlingen die 1 jaar Nederlandse les hebben.

Een verhaal over Jonas die met zijn klas op schoolreisje naar Utrecht, mijn stad, gaat! Het loopt een beetje anders dan gedacht. Op Utrecht Centraal mist Jonas de bus die de klas naar de jeugdherberg in Rhijnauwen zou brengen. Zonder rugzak en telefoon, en met alleen zijn gitaarkoffer en 1 euro op zak, staat Jonas in een vreemde stad. Gelukkig ontmoet hij Teuntje. Zij is net op weg naar haar auditie op het Conservatorium en ontzettend zenuwachtig..

Zo cool: een Duitse flaptekst:

Jonas freut sich riesig! Er fährt mit einer kleinen Gruppe und seinem Niederländischlehrer für vier Tage nach Utrecht. Und dann das: Bei der Ankunft verpasst Jonas den Bus, der die Gruppe zu ihrer Jugendherberge bringen soll. Ohne seinen Rucksack und sein Handy, nur mit seinem Gitarrenkoffer steht er nun in der fremden Stadt. Da begegnet ihm Teuntje, ein fröhliches Mädchen, das genauso musikbegeistert ist wie er. Sie kann ihm bestimmt helfen. Doch eigentlich ist sie auf dem Weg zu einem Cello-Vorspiel im Konservatorium …

Eine unterhaltsame Geschichte für jugendliche Lernende. Mit Übungen zum Leseverstehen. Abgestimmt auf Welkom in de klas! 1.