Mijn boeken

 

De vijftienjarige Evi is samen met haar beste vriendin Noor eigenaar van een succesvol modeblog. Ze hebben hordes fans en komen zonder moeite binnen bij de tofste feestjes. Maar dan krijgt Evi te horen dat ze kanker heeft. Plots zit ze niet meer front row bij grote modeshows, maar moet ze elke week in het ziekenhuis zijn voor chemotherapie. Alles verandert. Niet alleen moet ze nu omgaan met alle onzekerheden die de ziekte met zich meebrengt, maar ook haar vriendschappen, de relatie met haar ouders en haar toekomstplannen zijn niet meer hetzelfde. Evi ontdekt in een sneltreinvaart wie ze is en wat ze belangrijk vindt.

Als alles ineens anders gaat – Elisa van Spronsen – Uitgeverij Ploegsma – ISBN: 9789021678078

De zusjes Mette en Sara gaan in de zomer een taalcursus volgen in Barcelona. Tenminste, dat is het plan. Maar dan krijgt Sara vlak voor vertrek een ongeluk, waardoor ze niet meer mee kan. Hoewel de verlegen Mette het eigenlijk doodeng vindt, besluit ze om toch te gaan. In haar eentje! In het begin voelt ze zich best alleen. Ze moet zich nu zelf redden en zelf vrienden maken, en ze spreekt natuurlijk nog bijna geen Spaans. Gelukkig krijgt ze in de loop van de vakantie steeds meer lef. Helemaal als ze de Zweedse jongen Ole ontmoet!

Olé! – Elisa van Spronsen – Uitgeverij Ploegsma – ISBN 9789021674674

Bestel ‘m bij je favoriete kinderboekenwinkel!

Dit handige handboek gaat heus niet alleen maar over jongens, mode en make-up (maar wel een béétje natuurlijk). Nee, in dit boek staat nog veel meer dan dat. Alles over het vetste slaapfeest, bijvoorbeeld, en de leukste met-je-vriendinnen-op-de-foto-ideeeën. Maar ook wat een latte macchiato precies is. En een stap voor stap overlevingsplan, voor het geval je aanspoelt op een onbewoond eiland (je weet maar nooit!). Bovendien vind je in dit boek de raarste records, de beste te laat-smoezen, en heel veel tips, trucs en weetjes om het dagelijks leven makkelijker en nóg leuker te maken. Met al die nieuwe kennis kun jij de wereld aan!

Handboek voor meisjes – Elisa van Spronsen – Uitgeverij Ploegsma ISBN978-90-216-7268-7

Bestel ‘m hier!

Lot is au pair bij de familie Pastisse in Parijs en ze heeft het erg naar haar zin. Ze heeft een heus Frans vriendje en ze is druk bezig met het maken van haar film Een zomer in Parijs. Dan hoort Lot van haar Duitse vriendin Katrin dat er in Berlijn een internationaal filmfestival  georganiseerd wordt voor jongeren: Under[ground]20. Er komen belangrijke mensen uit de filmindustrie op af, die op zoek zijn naar fris en nieuw talent. Ook is er een competitieprogramma aan het festival verbonden. Lot is door het dolle heen. Hoe ze het voor elkaar gaat krijgen weet ze nog niet, maar zij moet hoe dan ook naar Berlijn!

Au pair: Berlijn, Berlin! – Elisa van Spronsen – Uitgeverij Ploegsma ISBN978-90-216-7142-0

Bestel ‘m nu!

 

Zodra Lot klaar is met de middelbare school vertrekt ze voor een jaar naar Parijs, om daar als au pair aan de slag te gaan en dichtbij haar Franse vriendje Jee-Jee te zijn. Maar wordt haar Parijse leventje wel zo geweldig en romantisch als ze had gehoopt?

Au pair – Elisa van Spronsen – Uitgeverij Ploegsma – ISBN 978-90-216-6969-4

bestel nu via internet een gesigneerd exemplaar

Lot heeft ook een blog! Op www.aupairmeisje.com schrijft zij over al haar avonturen in Parijs. Check de site en laat een berichtje achter!