Boeken met een educatief tintje

Wil jouw kleuter al zelf lezen? Dat kan in dit leuke samenleesboek (op rijm!) over Sil die naar zee gaat. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die je kleuter zelf leest. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s. In dit boek oefent je kleuter met woorden als zee, net en teen. En natuurlijk lezen jullie samen wat Sil doet aan zee. En of hij een schat vindt.

Bestel ‘m hier

 

 

 

 

 

In dit zoekboek over Kik en Saar zijn woorden verstopt. Heel veel woorden. Het zijn de woorden die kinderen leren op school: kim, ik , maan, vis, roos, en nog veel meer. Je blijft kijken in dit boek waarin Kik en Saar dwars door de stad lopen op weg naar een festival in het park. De zoekwoorden zijn eenvoudiger dan AVI start, maar je moet wel goed speuren en lezen! Dat maakt dit boek leuk én uitdagend.

 

 

 

 

 

 

 

In de herfst geeft Lot een slaapfeest. En in de winter beleeft ze wel een heel spannend avontuur in een heuse sneeuwstorm!

Het slaapfeest (AVI E3) En Dit boek is (bijna) echt gebeurd (AVI M4) bestel je hier

 

 

 

 

 

 

Madelief en Gwen zijn al acht jaar beste vriendinnen. Madelief is een beetje verlegen, maar samen met Gwen durft ze alles. Ze houden allebei van zingen, dansen en acteren én hebben ontzettend veel zin in de eindmusical. Maar dan gaat Gwen verhuizen… en verzint meester Sebastiaan ook nog eens een supersuffe voorstelling. Nu is de ramp pas echt compleet! Madelief MOET de musical redden. Maar hoe? Een boek (vooral) voor meiden over vriendschap, muziek en de eerste verliefdheid!

 

 

 

 

 

 

De eerste 2 delen van mijn nieuwe 10+serie. Ze heten de Bosboeken en gaan over Pippa (die in een yurt woont) en haar beste zomervriend Max. Hélène Jorna maakt voor alle delen supersfeervolle illustraties. De boeken zijn geschreven op AVI E5 en lezen lekker vlot en makkelijk. Dus ook voor kinderen die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn!

 

 

 

 

 

 

Heb jij net leren lezen? En ben je gek op dieren (en paarden in het bijzonder)? De boeken van Lot en Ot gaan over de vriendschap tussen het meisje Lot en haar paard Ot. Met op elke spread een prachtige tekening van Ann De Bode. (AVI START en AVI M3). De serie wordt uitgebreid met twee titels op AVI E3 en AVI M4.

lot en ot siteop reis met de klas site

 

 

 

 

 

 

Fijn feelgood boek over mode! Oh la la, een boek vol mode is voor kinderen van 9 jaar en ouder. Het is op AVI M4, dus lekker makkelijk en vlot te lezen. Juliette de Wit maakte de toffe mode-illustraties!

Hou jij van mode? Droom je van de catwalk? Hoe komt iets in de mode? En waarom verandert de mode steeds weer? Wil je alles weten over die wereld? Van Coco Chanel tot Viktor en Rolf? Lees alles over stijl, trends en merken in dit boek.

IMG_3307

 

 

 

 

 

Wie houdt er nu niet van jarig zijn? Vier je feestje! is een informatief boek (AVI M4) over de leukste dag van het jaar: je verjaardag! Speciaal voor kinderen in groep 4 van de basisschool. Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat ben jij! In dit boek lees je alles over de leukste dag van het jaar! Dus heb je zin in een feestje? Begin dan maar gauw!

9200000079999662

 

 

 

 

 

Hup haas hup! is een vrolijk boek vol dierenverhaaltjes op AVI Start, speciaal voor kinderen die leren lezen.

30346_AVI-kanjer_dieren_hhh_os22072016 jpg

 

 

 

 

 

 

Ho, Loe-Loe, ho! (Toneelleesboek) en Een boek vol kunst (non-fictieboek). Twee leesboeken bij dé leesmethode van Zwijsen: Veilig Leren Lezen. Prachtig geïllustreerd door Sanne Duijf!

        

Dirk speelt met vuur is een Toneelleesboek voor kinderen die in groep 3 (AVI E3) zitten. Een grappig & spannend verhaal over de broers Tor en Sam die op een dag zomaar een draakje vinden. Bestel ‘m hier!

 Speeltuin van de aapjes (Uitgeverij Zwijsen) is een boek speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen. Ik heb dus extra mijn best gedaan om er het spannendste, vrolijkste én grappigste verhaal van te maken en… volgen mij is dat gelukt 🙂