Verwerkingsmateriaal

 

 

 

 

Als alles ineens anders gaat

Elisa van Spronsen

12-15 jaar

Voor het lezen

  1. Je gaat het boek Als alles ineens anders gaat Evi heeft een behoorlijk fijn leventje… totdat ze ontdekt dat ze kanker heeft. Opeens staat alles op de kop. Is er bij jou ook een belangrijke gebeurtenis geweest die jouw leven veranderde? Vertel er in een paar zinnen iets over.

Tijdens het lezen

  1. Zou Evi een vriendin van je kunnen zijn? Leg in drie redenen uit waarom wel of waarom niet.
  2. Evi begint samen met haar beste vriendin een blog. Als jij een blog zou opstarten, waar zou dat dan over gaan? Schrijf een introductietekst en verzin een passende naam voor jouw blog.
  3. In hoofdstuk 11 krijgen Evi en Noor ruzie. Schrijf een dialoog van ongeveer tien regels waarin twee vrienden ruzie krijgen. Verzin eerst de namen van je personages en wat de oorzaak van de ruzie gaat worden. In het begin van de dialoog is alles nog koek en ei.

Na het lezen

  1. Welk personage uit dit boek zou jij willen ontmoeten? Bedenk drie vragen die je aan hem of haar zou willen stellen.
  2. Welke scène uit het boek is je het meest bijgebleven? Bedenk hoe je deze scène zal verfilmen. Welke locatie kies je? Welke muziek? En welke acteurs?
  3. Wat is volgens jou het thema van het boek? Kies een zin (of een paar zinnen) die volgens jou het verhaal treffend samenvatten.
  4. Evi ontdekt in dit boek wat haar grote droom is. Schrijf en teken op een vel papier hoe jouw ideale leven erover tien jaar uitziet.
  5. Stel je voor dat jij het vervolg op dit boek mag gaan schrijven. Waar zou dat dan over gaan? Verzin een goede titel en schrijf een pakkende flaptekst. Zorg dat deze tekst nieuwsgierig maakt.