Kinderboekenweek 2015 – Hoe maak je een boek?

Het thema van de Kinderboekenweek (17 t/m 28 oktober) van dit jaar is: Raar maar waar! Samen met illustrator Sanne Duijf ontwikkelde ik de workshop Hoe maak je een boek? (voor kinderen tussen de 7-9 jaar). Met zijn tweeën zullen wij met een tas vol boeken, krijt & ecoline het land doorcrossen. Het duurt nog even, maar wij hebben er nu al zin in. Meesters & juffen, willen jullie ons boeken? Neem dan contact op met SSS.

Hoe maak je een boek? Tja, dat is een lang verhaal. Of toch niet?! Elisa van Spronsen (schrijver) en Sanne Duijf (illustrator) leggen het op een vrolijke, humoristische én kunstzinnige manier uit. Dat doen ze naar aanleiding van hun allernieuwste boek Ho, Loe-Loe, ho! (Uitgeverij Zwijsen). Dit boek gaat over twee kinderen die samen met hun opa een tocht door de Spaanse bergen maken. Ezeltje Loe-Loe gaat mee om alle spullen te dragen. Zoals de tent en de warme kleren. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks

Elisa en Sanne vertellen over hun samenwerking, aan de hand van leuke weetjes. Hoe kom je op zo’n verhaalidee? En hoe werkten Elisa en Sanne samen dit idee uit? Ze lezen een stukje uit het boek voor, samen met een kind uit de klas (wie zin heeft mag een rolletje op zich nemen!) Ho, Loe-Loe, ho! is een toneelleesboek, dus dat kan perfect.

Natuurlijk mogen de kinderen al hun vragen Elisa & Sanne stellen. Samen met illustrator Sanne Duijf maken de kinderen de mooiste ezel die ze ooit hebben gezien. Met krijt (Sanne legt deze techniek uiteraard eerst goed uit). Staat de ezel mét mand er mooi op? Dan komt Sanne met een grote kwast langs, en maakt de tekening af met een prachtig berglandschap. Een tekening van jezelf met een extraatje van een échte illustrator… hoe bijzonder is dat?!