“Het verhaal is ontzettend Olé!”

Op MyPerfectBookLife kwam ik deze fijne recensie tegen. Vandaag loop ik even op (regen)wolkjes 🙂

Hoihoi!

 Een tijdje geleden ontving ik van uitgeverij Ploegsma het boek Olé! Ik had weer helemaal zin in Spanje, toen ik dit boek zo aangeprezen kreeg. Dus ik besloot dat ik dit boek wel even moest lezen, ik ben gek op boeken die je een vakantiegevoel bezorgen. Ik weet dat de boeken van Elisa van Spronsen dit doen! (Lees Au Pair!)
Oké, ik zocht dus een Spaanse jurk om het boek op te leggen, maar ik vond alleen mijn kimono badjas. Ach, het idee is leuk.
Maar, nu terug naar het boek. Ik vind het weer een ontzettend heerlijk boek van Elisa. Ze heeft het weer voor elkaar gekregen om mij achter te laten met een heerlijk vakantiegevoel. Zelfs als je niet naar Spanje bent geweest dit jaar, of een vakantie naar Spanje gepland hebt staan, ben je toch met dit boek op vakantie geweest naar Spanje. Het verhaal is ontzettend Olé, en in het boek zit een Spaanse woordenlijst toegevoegd, zodat je een woordje Spaans kunt spreken als je toch naar Spanje toe gaat.
Wat ik altijd zo fijn vind aan de boeken van Elisa is dat haar personages geloofwaardig overkomen. Ze doen dingen die voor hun leeftijd normaal zijn en ze beleven dingen die met niet al teveel fantasie al te geloven zijn. Haar schrijfstijl is heerlijk ontspannend en levendig. Je vliegt letterlijk door haar boeken heen, puur om de fijne schrijfstijl die ze heeft. Daarnaast zijn haar boeken ook grappig, en hebben haar personages heerlijke momenten die je zelf misschien ook wel het meegemaakt.
Of je nou naar Spanje gaat of niet, als jij een heerlijk vakantiegevoel wilt hebben zelfs nadat vakantie nu eigenlijk voorbij is lees dan Olé!
Ik geef het boek 4.5/5 sterren. Let wel, dat ik dit geef op basis van een jeugdboek. Voor oudere kinderen kan dit boek wellicht iets te kinderlijk zijn!