Naar zee!

Deze zomer verscheen ook nog Naar zee! Een samenleesboek voor kleuters die zelf al een beetje willen lezen! Het verhaal (op rijm!) gaat over Sil die naar zee gaat. Wat zal hij daar vinden? Een zeemeermin? Een schat? Of misschien zelfs wel allebei?! De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die de kleuter zelf leest (denk aan woordjes als ‘zee’ ‘net’ en ‘teen’). De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s. Hier showen Sara (hier nog 2 jaar) en Max (5 jaar) het boek!

De vrolijke illustraties zijn van Jeska Verstegen. Bestel ‘m hier.

Kinderboekenweek

Ik heb inmiddels niet zoveel stem meer over, maar wat is het leuk om scholen te bezoeken in de Kinderboekenweek! Zo was ik in Faassen om te vertellen over mijn leven als kinderboekenschrijfster. De leerkrachten en kinderen van groep 5 t/m 8 waren supergoed voorbereid. Ze wisten zelfs dat mijn kat Boeffie heette en stelden slimme vragen als: ‘Is het niet lastig om je te concentreren als je ook nog drie kinderen hebt rondlopen?’ ‘Wat gebeurt er als je een boek te laat inlevert?’ En: ‘Wat is je lievelings-ongeluksgetal?’ Als toetje schreven alle leerlingen zelf een knotsgek reisverhaal.

Zoek je mee met Kik en Saar?

Over een paar dagen verschijnt er een te gek boek voor beginnende lezers: Zoek je mee met Kik en Saar? Nancy Kers maakte de sprankelende illustraties en ik schreef de tekst.

In dit zoekboek over Kik en Saar zijn woorden verstopt. Heel veel woorden. Het zijn de woorden die kinderen leren op school: kim, ik , maan, vis, roos, en nog veel meer. Je blijft kijken in dit boek waarin Kik en Saar dwars door de stad lopen op weg naar een festival in het park. De zoekwoorden zijn eenvoudiger dan AVI start, maar je moet wel goed speuren en lezen! Dat maakt dit boek leuk én uitdagend.