Als alles ineens anders gaat

Afgelopen jaar werkte ik hard aan deze 12+ roman. Het was geen gemakkelijke klus. Ik wilde een boek schrijven over een serieus onderwerp dat toch ook grappig en luchtig was. Nu is het manuscript echt hartstikke af en is de vormgever de teksten (en misschien wel kleine tekeningetjes) op zijn mooist aan het plaatsen!  Als alles ineens anders gaat verschijnt op 10 oktober bij Uitgeverij Ploegsma.

als alles ineens anders gaat

 

 

 

 

 

 

 

 

De vijftienjarige Evi is samen met haar beste vriendin Noor eigenaar van een succesvol modeblog. Ze hebben hordes fans en komen zonder moeite binnen bij de tofste feestjes. Maar dan krijgt Evi te horen dat ze kanker heeft. Plots zit ze niet meer front row bij grote modeshows, maar moet ze elke week in het ziekenhuis zijn voor chemotherapie. Alles verandert. Niet alleen moet ze nu omgaan met alle onzekerheden die de ziekte met zich meebrengt, maar ook haar vriendschappen, de relatie met haar ouders en haar toekomstplannen zijn niet meer hetzelfde. Evi ontdekt in een sneltreinvaart wie ze is en wat ze belangrijk vindt.

De Bosboeken zijn er bijna

Ik ben een beetje ongeduldig… en ik luister de hele dag door of ik misschien de brievenbus hoor klepperen… Ieder moment kunnen namelijk de titels Vuurgeheim en Festival Zomerland worden bezorgd.

Het zijn de eerste delen uit mijn nieuwe 10+ serie, de Bosboeken van Uitgeverij Maretak. De verhalen gaan over Pippa en Max die in het bos wonen. Pippa in een yurt en Max op een camping. Zodra ik de boeken binnen heb, plaats ik hier meteen de foto’s. Nu alvast een sneak preview van de prachtige illustraties (en werktafel) van Hélène Jorna!

 

schets hélène