Ezels & paarden

Sanne en ik hebben gisteren op een zonnig terras ons Kinderboekenweek-programma voorbereid. Het belooft superleuk te worden: de kinderen gaan toneelspelen, een boekidee verzinnen en een ezelkunstwerk maken. En dat allemaal in één uurtje! Tja, wij zijn gewoon heel ambitieus. Woensdag 7 oktober beginnen we in Driebergen.

Ook gingen we op zoek naar grappige oude foto’s en toffe kindertekeningen. Op deze foto ben ik 12 jaar en lag ik lekker relaxed op mijn paard te lezen (met chillbroek, dikke sokken én een soort-van-stoere-blik). Ik won er zelfs fotowedstrijden mee 🙂 Zoals van de Lemniscaatkrant. Ik mocht een Lemniscaat-boek uitkiezen en dat werd mijn lievelingsboek van toen: Juniper.

Het beginstukje van Olé!

‘Twee weken zonder papa en mama! O, Mette, dit wordt zo te
gek!’ Mijn zusje Sara danste door onze kamer en ik moest lachen
omdat zij zo vrolijk was.
‘En ik weet ook al waar hét leukste skateplein van de stad is,’
riep ze enthousiast. ‘Kijk! Je gaat hier bij de Sagrada Familia
rechtsaf en…’ Ze duwde een plattegrond van Barcelona onder
mijn neus. ‘…het is maar tien minuten lopen vanaf de taalschool.
Op mijn skateboard red ik het misschien zelfs wel in drie minuten!’
Even was ze stil. ‘Als er tenminste niet allemaal van die hobbelige
middeleeuwse keitjes liggen. Wist je dat skateboard in het
Spaans gewoon skateboard is? Dat vind ik echt hartstikke handig!’
Ik heb een nogal avontuurlijk ingesteld zusje. Zusje, want Sara
is precies één jaar jonger dan ik. Het plan om naar Barcelona te
gaan, hadden we samen verzonnen. Ik wilde heel graag Spaans leren,
dat kon je bij ons op school kiezen. Na de zomer ging ik naar
de vierde en ik kon niet wachten tot de lessen Spaans begonnen.
Niet dat ik nou een onwijze nerd ben, hoor. Maar ik vind talen gewoon
leuk. Ik ben goed in Frans, Engels en Duits, maar vooral van
de Spaanse taal word ik zo vrolijk. Ik krijg er meteen een vakantiegevoel
van!

Zin om verder te lezen?

Olé! is nu overal te koop. Bijvoorbeeld in jouw favo-boekwinkel!

Olé! * Elisa van Spronsen * Ploegsma * € 13,99

Sneak preview van m’n nieuwste kinderboek

Vandaag heb ik de proef bekeken van Speeltuin van de aapjes. De illu’s van Barbara Mulderink zijn geweldig geworden. Hier een sneak preview! Van Bo en haar moeder, die in het oerwoud wonen. Ik bedacht me ineens dat mijn boeken zich bijna nooit meer in Nederland afspelen 🙂

Speeltuin van de aapjes verschijnt half november * Uitgeverij Zwijsen * € 11,99 * AVI E3 * speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen * Je kunt nu al een exemplaar reserveren, bijvoorbeeld bij jouw favo-boekhandel 🙂

“Het verhaal is ontzettend Olé!”

Op MyPerfectBookLife kwam ik deze fijne recensie tegen. Vandaag loop ik even op (regen)wolkjes 🙂

Hoihoi!

 Een tijdje geleden ontving ik van uitgeverij Ploegsma het boek Olé! Ik had weer helemaal zin in Spanje, toen ik dit boek zo aangeprezen kreeg. Dus ik besloot dat ik dit boek wel even moest lezen, ik ben gek op boeken die je een vakantiegevoel bezorgen. Ik weet dat de boeken van Elisa van Spronsen dit doen! (Lees Au Pair!)
Oké, ik zocht dus een Spaanse jurk om het boek op te leggen, maar ik vond alleen mijn kimono badjas. Ach, het idee is leuk.
Maar, nu terug naar het boek. Ik vind het weer een ontzettend heerlijk boek van Elisa. Ze heeft het weer voor elkaar gekregen om mij achter te laten met een heerlijk vakantiegevoel. Zelfs als je niet naar Spanje bent geweest dit jaar, of een vakantie naar Spanje gepland hebt staan, ben je toch met dit boek op vakantie geweest naar Spanje. Het verhaal is ontzettend Olé, en in het boek zit een Spaanse woordenlijst toegevoegd, zodat je een woordje Spaans kunt spreken als je toch naar Spanje toe gaat.
Wat ik altijd zo fijn vind aan de boeken van Elisa is dat haar personages geloofwaardig overkomen. Ze doen dingen die voor hun leeftijd normaal zijn en ze beleven dingen die met niet al teveel fantasie al te geloven zijn. Haar schrijfstijl is heerlijk ontspannend en levendig. Je vliegt letterlijk door haar boeken heen, puur om de fijne schrijfstijl die ze heeft. Daarnaast zijn haar boeken ook grappig, en hebben haar personages heerlijke momenten die je zelf misschien ook wel het meegemaakt.
Of je nou naar Spanje gaat of niet, als jij een heerlijk vakantiegevoel wilt hebben zelfs nadat vakantie nu eigenlijk voorbij is lees dan Olé!
Ik geef het boek 4.5/5 sterren. Let wel, dat ik dit geef op basis van een jeugdboek. Voor oudere kinderen kan dit boek wellicht iets te kinderlijk zijn!