Dirk speelt met vuur

De leukste manier om samen een boek te lezen is Toneellezen! En ik schreef er ook eentje, speciaal voor groep 3′ ers. Een grappig & spannend verhaal over de broers Tor en Sam die op een dag zomaar een draakje vinden… Caroline Ellerbeck maakte dit toffe omslag. In maart in de boekwinkel & in de webshop van Uitgeverij Zwijsen te koop!

‘Kijk!’ roept Sam. ‘Daar vliegt iets!’  Het is geen vogel, en ook geen vliegtuig… Het lijkt wel een draak!

Dit is een heel leuk boek! Je leest het samen. Je speelt Sam of Tor of Bloem. Of Dirk de draak!

Uitgeverij Zwijsen / € 9,95 / 978-90-487-2152-8 / 7+

Nieuw boek! Au pair III

Buiten dwarrelen de herfstbladeren naar beneden, maar ik zit in mijn hoofd in het zonnige Barcelona. Au pair III speelt zich namelijk in deze o-zo-fijne stad af! Lot gaat er samen met haar aupair-familie naartoe. Het wordt een lekker sprankelend zomervakantie-boek  vol met taallesjes. Dus als jij dit boek uit hebt, maak je in een mum van tijd Spaanse vrienden. (En die zijn heel fijn om te hebben ivm toffe vakantie-adresjes :-))

En o ja, had ik al verteld dat Lot in een hele chille finca zal verblijven? Zie het plaatje hieronder. Een finca is een oude Spaanse boerderij, en Lot krijgt haar eigen poolhouse (naast een natuurzwembad met zout water. Hoe cool is dat?).

Het boek verschijnt deze zomer, dus ik tik maar vlug weer verder 😉

Beso Elisa

 

 

Leuke post!

Het GROTE voorleesboek voor rond de 5 jaar is verschenen.
En dat vlak voordat Sinterklaas het land in komt 🙂 Met ook een voorleesverhaal van mij erin!

Het pakje van Roodkapje gaat over Saartje. Haar juf is jarig én alle kinderen mogen verkleed naar school komen. Toevallig vindt Saartje verkleden het leukste wat er is. Ze weet ook allang hoe ze gaat: als Roodkapje!

Het GROTE voorleesboek voor rond de 5 jaar – diverse auteurs – Ploegsma – € 19,95

Als je vijf jaar bent, dan ben je al best groot. Je kleedt jezelf aan, smeert je eigen boterham, bent lief voor je broertje of zusje en zorgt natuurlijk goed voor je huisdier. Je gaat ook al bijna naar groep 3 en verder is er zwemles, moet je soms naar de dokter, speel je bij vriendjes, ga je
misschien wel ergens logeren of maak je een uitstapje met je ouders…

Speciaal voor alle vijfjarigen zit dit boek boordevol verhalen, versjes en tekeningen van veel bekende schrijvers en tekenaars. Zowel klassiek als nieuw en van herkenbare alledaagse dingen tot sprookjes – alles zit erin! Kruip op de bank met Jip & Janneke, Kolletje, Robin, Beer & Bever, Pippi Langkous, Foeksia de miniheks, de dwergjes van Tuil en vele anderen. Want voor een mooi verhaal ben je natuurlijk nooit te groot!