Quelle belle vitrine!

de etalage! - magnifique, n'est ce pas!?

En alweer een Frans feestje! Dit keer organiseert boekhandel de Appelboom in Laren (Naarderstraat 10a) een Ontmoet & Groet met jeugdboekenschrijver Elisa van Spronsen (si, c’est moi!).
Belangstellenden zijn zaterdag 25 februari van harte welkom van 14.00 – 15.00 uur om Elisa te ontmoeten, vragen te stellen, over Parijs te kletsen, een stukje stokbrood te scoren én het boek te kopen met een persoonlijke tekst van de schrijfster.
A samedi!

 

O lala, wat een fijne recensie!

NBD|Biblion recensie

Lot (16) is geslaagd voor de middelbare school en vertrekt voor een jaar naar Parijs om daar als au pair te werken. Via internet heeft ze haar Franse vriendje Jee-Jee leren kennen die ook in Parijs woont. Een mooie gelegenheid om een hele romantische zomer met hem door te brengen! Helaas loopt Lots Parijse avontuur anders dan gehoopt: Jee-Jee ziet haar niet staan en als au pair maakt ze de ene na de andere fout. Maar ze wordt wel verliefd en doet ook een poging het huwelijk van Beau en Lauren te redden, de ouders van Nicolas, haar oppaskindje. Aantrekkelijk, vlot geschreven verhaal; de plot is goed uitgewerkt, evenals de karaktertekening van de personages. Korte, getitelde (soms in het Frans) hoofdstukken; ruime bladspiegel. De tekst wordt verlevendigd met briefjes en e-mailberichtjes en af en toe een kleine zwart-witillustratie. Met inhoudsopgave, woordenlijst Frans-Nederlands en bronvermelding van drie opgenomen citaten. Vrolijk foto-omslag in kleur. Chicklit voor meisjes vanaf ca. 13 jaar. S. van Bruinisse (NBD|Biblion recensie)

Dresscode Paris je t’aime

IMAGINEZ… Je hebt vrijdag een superleuk boekenfeestje, met als dresscode Paris, je t’aime, maar je hebt vraiment geen idee wat je aan moet trekken. Van je chique tante mocht je onder geen enkele voorwaarde haar Chanelpumps lenen en budget voor een nieuw outfitje is er simpelweg niet.

Hieronder enkele tips!

–   Ga op zoek naar een baret. Je buurman/man/vriend/vader/broer/ Franse kaasboer heeft er misschien wel eentje. Vraag of je even op en rond hun kapstokken mag speuren.                                       een roze baret, pourquoi pas?

–   Schrijf op een oud shirt met een marker de volgende tekst: Paris, je t’aime (bij voorkeur in zwierige letters). Kleine moeite, groots effect.

–   Kijk in je kledingkast wat je aan zwart/wit-combinaties kunt vinden. Vooral streepjes (denk aan de Bretonse streep) en stipjes (denk aan Brigitte Bardot) doen het goed.

–   Wil je binnen een minuutje klaar zijn? Teken dan met oogpotlood een krullerig snorretje op je bovenlip. Check onderstaande voorbeelden. Mijn tip: ‘Boulanger’.

– Doe eens iets leuks met een baguette!

–   Behoor je tot de nouveau riche? Pak de Thalys naar Paris, en ga los op de Champs Elysées. Vergeet vooral de papieren tasjes niet mee te nemen en deel ze vrijdag uit aan iedereen die underdressed is 😉