Lijstje

Het manuscript van Au pair is af. En wat een geweldig gevoel is dat! Ik schreef dit verhaal op m’n mini-laptopje & die nam ik natuurlijk overal mee naar toe! Hieronder een lijstje van de leukste/bijzonderste/gekste plekken waar ik aan mijn boek heb gewerkt.


1.    In een snikhete zolderkamer op de Boulevard Bourdon in Parijs. Ik huurde deze piepkleine kamer van een meisje dat aan de Sorbonne studeerde en op zomervakantie was. Ik heb nergens zo hard gewerkt als hier!

2.    Op de camping in Zuid-Frankrijk in het washok. Daar was namelijk stroom (de accu van mijn laptopje gaat namelijk maar 2 uur mee). Ik heb heerlijk getypt terwijl ik bovenop de wasmachine zat en ondertussen sprak ik veel leuke, nieuwsgierige kinderen.

3.    Soms was het zó supertjeheet in de zolderkamer aan de blvd Bourdon dat ik het er echt niet meer uithield. Dat schreef ik in het park. Ik heb zo álle stadsparken van Parijs ontdekt. Het mooist vond ik Buttes de Chaumont. Een nadeel van het werken in parken is dat ik tussendoor mijn batterij in de Mc Donalds moest opladen (niet zo’n hele pittoreske of inspirerende omgeving, maar wel lekkere Mc-Flurry’s).

4.    Met mijn zusje in de tuin van de schouwburg van Rotterdam. We zaten allebei aan een ander tafeltje (af en toe zwaaiden we naar elkaar en om de zoveel tijd dronken we samen koffie). Zusje werkte aan haar proefschrift (succes nog!) en ik aan mijn boek.

5.    Een gedeelde 5e plek: in het atelier van Sanne (dank je Sanne!), op het traject Utrecht-Tilburg (en weer terug, ontelbaar vaak), thuis aan de keukentafel (beetje cliché), in de trein naar Berlijn én in de Thalys – toen voelde ik me echt even helemaal Lot!