Ik wou dat ik een vogel was

Soms schrijf ik een gedicht. Bijvoorbeeld voor dit prachtige boek! Ik wou dat ik een vogel was – Een natuurgedicht voor elke dag van het jaar 🦋
En hoera, deze bloemlezing kreeg lovende woorden in DWDD! Vier drukken zijn er inmiddels verschenen.

Bestel je bundel bij je favoriete kinderboekenwinkel. Bijvoorbeeld bij de Utrechtse kinderboekwinkel!

Naar zee!

Deze zomer verscheen ook nog Naar zee! Een samenleesboek voor kleuters die zelf al een beetje willen lezen! Het verhaal (op rijm!) gaat over Sil die naar zee gaat. Wat zal hij daar vinden? Een zeemeermin? Een schat? Of misschien zelfs wel allebei?! De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die de kleuter zelf leest (denk aan woordjes als ‘zee’ ‘net’ en ‘teen’). De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s. Hier showen Sara (hier nog 2 jaar) en Max (5 jaar) het boek!

De vrolijke illustraties zijn van Jeska Verstegen. Bestel ‘m hier.

Kinderboekenweek

Ik heb inmiddels niet zoveel stem meer over, maar wat is het leuk om scholen te bezoeken in de Kinderboekenweek! Zo was ik in Faassen om te vertellen over mijn leven als kinderboekenschrijfster. De leerkrachten en kinderen van groep 5 t/m 8 waren supergoed voorbereid. Ze wisten zelfs dat mijn kat Boeffie heette en stelden slimme vragen als: ‘Is het niet lastig om je te concentreren als je ook nog drie kinderen hebt rondlopen?’ ‘Wat gebeurt er als je een boek te laat inlevert?’ En: ‘Wat is je lievelings-ongeluksgetal?’ Als toetje schreven alle leerlingen zelf een knotsgek reisverhaal.

Zoek je mee met Kik en Saar?

Over een paar dagen verschijnt er een te gek boek voor beginnende lezers: Zoek je mee met Kik en Saar? Nancy Kers maakte de sprankelende illustraties en ik schreef de tekst.

In dit zoekboek over Kik en Saar zijn woorden verstopt. Heel veel woorden. Het zijn de woorden die kinderen leren op school: kim, ik , maan, vis, roos, en nog veel meer. Je blijft kijken in dit boek waarin Kik en Saar dwars door de stad lopen op weg naar een festival in het park. De zoekwoorden zijn eenvoudiger dan AVI start, maar je moet wel goed speuren en lezen! Dat maakt dit boek leuk én uitdagend.

Koptelefoon-voorlezen

Koptelefoon-voorlezen! Dat is een soort stille disco, maar dan met fijne voorleesverhalen. Ik deed het een middagje op Knetters (kinderboekenfestival in 013). Ik las o.a. de verhalen Een pakje voor Roodkapje, Waar is Habiba? en Hierdepiep, we gaan naar de bieb! voor.

Heerlijk joh, zo’n stil publiek. Een superleuk begin van de Kinderboekenweek.

Foto: William van der Voort

Lot en Ot

De laatste twee delen uit de Lot en Ot-serie zijn er. Met prachtige illustraties van Ann de Bode. Ik heb met heel veel plezier aan deze boeken gewerkt. En o, wat zou ik graag in Lots boomhut willen wonen!

De boeken zijn verschenen bij Uitgeverij Zwijsen en speciaal voor kinderen die net leren lezen. Het slaapfeest is op AVI E3 en Dit boek is bijna echt gebeurd op AVI M4. Er is ook extra materiaal te downloaden.

Bestel de boeken hier!

Schrijfworkshops

Droom je ervan om later schrijver te worden? Zit je boordevol grappige of spannende verhalen? Dan is een schrijfworkshop echt iets voor jou! Dit voorjaar kun je vijf keer een workshop volgen in de De Utrechtse kinderboekwinkel. Enne Koens verzorgt de eerste vier lessen en ik sluit af met de workshop De juiste toon.

elisavanspronsen.nl

Alle workshops zijn voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Je kunt je hier opgeven: info@kinderboekenwinkelutrecht.nl

Hoe Madelief de musical redde

Buiten sneeuwt het, maar als je de lente al een beetje in je bol hebt, is dit zojuist verschenen boek zeker een tip!

Dit verhaal gaat over Madelief en Gwen die al acht jaar beste vriendinnen zijn. Madelief is een beetje verlegen, maar samen met Gwen durft ze alles. Ze houden allebei van zingen, dansen en acteren én hebben ontzettend veel zin in de eindmusical. Maar dan gaat Gwen verhuizen… en verzint meester Sebastiaan ook nog eens een supersuffe voorstelling. Nu is de ramp pas echt compleet! Madelief MOET de musical redden. Maar hoe? Een boek (vooral) voor meiden over vriendschap, muziek en de eerste verliefdheid! Klik hier als je even door het boek wil bladeren of om het verrijkingsmateriaal te downloaden.

Bestel ‘m hier!

10+ / Uitgeverij Zwijsen / 11,50 / Sluit aan bij Estafette